Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Αθήνα όπου και μεγάλωσα και αποφοίτησα από το Λύκειο Αλμυρού. Η αγάπη μου για την ιατρική, η υψηλή αίσθηση καθήκοντος και το ενδιαφέρον στα θέματα που απασχολούν τις νεαρές ηλικίες έστρεψαν το ενδιαφέρον μου στο Ιατρικό τμήμα της ΣΣΑΣ, όπου και φοίτησα (Ιατρική Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης). Έχω διαμείνει σε διάφορα μέρη της ελληνικής περιφέρειας (Ορεστιάδα, Κόρινθο, Θήβα) προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας μου.

Πέραν της αγάπης μου για την ιατρική, η ψυχιατρική αποτελεί επιλογή ζωής για λόγους προσωπικής ικανοποίησης, αλλά και προσφοράς στο συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο.
Η ειδίκευση μου στην ψυχιατρική έλαβε χώρα κατά κύριο λόγο στη Β’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ στο Αττικό νοσοκομείο, όπου μου δόθηκε η κλινική και πρακτική εμπειρία ενός γενικού νοσοκομείου, συνάμα με την ακαδημαϊκή γνώση πανεπιστημιακών συναδέλφων που χαίρουν αναγνώρισης σε εξειδικευμένους τομείς της ψυχικής υγείας. Στα πλαίσια της ειδικότητας συμμετείχα στα εξής τμήματα:

  • Οξέα περιστατικά/τμήμα Επειγόντων
  • Τμήμα Ψυχώσεων
  • Μονάδα Εξαρτήσεων/Αλκοολισμού
  • Ομάδα Διασυνδετικής Ψυχιατρικής
  • Τμήμα Συναισθηματικών Διαταραχών
  • Ειδικό Εξωτερικό Ιατρείο Συναισθηματικών Διαταραχών
  • Ψυχογηριατρικό τμήμα
  • Διαταραχών πρόσληψης τροφής
  • Ψυχιατροδικαστική

Παράλληλα παρακολούθησα εκπαιδευτικά προγράμματα γνωσιακής και ψυχοδυναμικής ψυχοθεραπείας στο Αιγινήτειο νοσοκομείο, ενώ πλέον συνεχίζω την εκπαίδευσή μου στη Συστημική ψυχοθεραπεία.

Παρακινούμενος από προσωπικό ενδιαφέρον, παρακολούθησα το τελευταίο μέρος της ειδικότητας στη Μονάδα Εφήβων του Γ.Ν «Γεννηματάς» όπου ανέλαβα την παρακολούθηση εφήβων υπό την εποπτεία έμπειρων και καταξιωμένων παιδοψυχιάτρων και ψυχολόγων της Μονάδας. Το ενδιαφέρον μου για την όψιμη εφηβεία (17-21ετών) πάνω από την οποία ενσκύπτω στα πλαίσια της υπηρεσίας μου, αλλά και των δυσκολιών που ανακύπτουν στους ίδιους τους έφηβους και τις οικογένειές τους με οδήγησε στην εκπαίδευση μου στη Συστημική Ψυχοθεραπεία η οποία και συνεχίζεται στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ). Τον 04/2016 συμμετείχα στο ECNP School of Child and Adolescent Neuropsychopharmacology ως υπότροφος του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Νευροψυχοφαρμακολογίας (ECNP).

Στα πλαίσια της εκπαίδευσής μου έχω παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων και επιστημονικών εκδηλώσεων, ενώ έχω επίσης συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα και στη συγγραφή επιστημονικών άρθρων και δημοσιεύσεων. Τα ιδιαίτερα ιατρικά μου ενδιαφέροντα άπτονται της Διασυνδετικής (Ψυχοσωματικής) Ψυχιατρικής, όπου και εξειδικεύτηκα με Μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Β’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής.